Over ons

T³ Vlaanderen netwerk

T³ Vlaanderen (Teachers Teaching with Technology) is een groep leerkrachten wiskunde en natuurwetenschappen. Zij ontwikkelen lesmateriaal en nieuwe didactische werkvormen in combinatie met technologie. T³ Vlaanderen wordt ondersteund door Texas Instruments en al haar partners.

T³ Vlaanderen:

  • geeft trainingen – door leerkrachten voor leerkrachten – over het inzetten van technologie in de klas.
  • ontwikkelt gratis lesmaterialen die leerlingen motiveren tot onderzoekend leren.
  • is onderdeel van T³ Europe www.t3europe.eu, een netwerk dat al meer dan 25 jaar actief is in 12 Europese landen.

Educatieve technologie consultants

Frank van den Berg werkt meer dan 20 jaar in het voortgezet onderwijs. Frank gebruikt technologie als krachtig middel voor zijn lessen in de bovenbouw in combinatie met adaptieve methodes in een digitale leeromgeving. 'Meten is weten' in combinatie met 'durf te experimenteren'. Hij is voorstander van onderwijsvernieuwing op velerlei wiskundig gebied: wiskundeonderwijs op maat gesneden voor de leerlingen van de 21e eeuw. Frank is educatieve technologie consultant voor Texas Instruments.

Bert Wikkerink

Ludovic Wallaart gaf 20 jaar wiskunde aan verschillende scholen, van vmbo basis tot vwo, van klas 1 tot en met 6, tweetalig, regulier en vrijeschool. Met nieuwe vormen van lesgeven probeert hij met name de zwakkere en de minder gemotiveerde leerlingen te activeren en ondersteunen. Sinds maart 2022 is Ludovic educatieve technologie consultant voor Texas Instruments. Hij helpt bij het ontwikkelen van inspirerende manieren om technologie in te zetten en adviseert over de uitdagingen van de toekomst.

Leerkrachten T³ Vlaanderen netwerk

Natalie Dirchx

Natalie Dirckx is leerkracht wetenschappen aan het Agnetencollege te Peer. Zij geeft biologie, chemie en fysica in de tweede graad aso en tso.