Trainingen

T³ Nederland organiseert elk jaar een symposium met jaarlijks een wisselend thema. Met altijd een inspirerend programma en praktische workshops. Ondersteuning op maat is ook mogelijk!

T³-ondersteuning op maat

Ludovic Wallaart heeft 20 jaar wiskunde gegeven is daarnaast al jaren T³-docent. Sinds 2014 is hij enthousiast gebruiker van de TI-Nspire™ als leermiddel. Met nieuwe vormen van lesgeven probeert hij vooral de zwakkere en minder gemotiveerde leerlingen te activeren en ondersteunen.

Naast wiskundige is hij ook filosoof. De organisatie van ons onderwijs, het doel van de wiskunde daarbinnen, de motivatie van leerlingen en het leren nadenken, zijn enkele van zijn geliefde onderwerpen.           

Sinds begin 2022 gaat hij langs op scholen om ondersteuning te bieden bij het gebruik van educatieve technologie. Vraag eens om een voorbeeldles, inspiratie voor een multidisciplinair project (ook voor de bovenbouw) of gewoon om te sparren over de mogelijkheden.

Download de flyer voor meer informatie. Liever direct contact? Stuur een e-mail en Ludovic neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 

Webinars Nederland en Vlaanderen

Doe mee aan de T3 webinars en werk vanuit huis aan uw professionele ontwikkeling! Deze online trainingen zijn in de avond en draaien om het inzetten van logisch redeneren, algoritmisch structureren en programmeren in de klas. 

Meer info

Wil-de Python

Doe mee met de Python BootCamp en maak via een aantal gratis webinars kennis met deze populaire programmeertaal. Ook bieden wij verschillende sessies waarbij u van leraren online ondersteuning krijgt bij het programmeren.


Workshop digitale tools in het bètaonderwijs

Inclusief TI-Nspire™ CX II-T handheld

Ludovic Wallaart en Frank van den Berg van T3™ Nederland introduceren in een dagdeel de ins & outs om creatief TI-technologie in de klas toe te passen. Met deze educatieve workshop brengt u als docent de exacte vakken nog meer tot leven in de klas!
 

Vind de moordenaar

Het oplossen van misdaden daagt leerlingen uit om op een leuke manier wiskunde toe te passen. Natuurkundeleraar Cathy Baars vertelt hoe zij de lessenserie 'Forensics with TI-Nspire™ technology' gebruikt.

Meer info

T³ symposia

T³ Nederland organiseert jaarlijks een symposium met tal van workshops, waar ideeen en ervaringen worden uitgewisseld. Hier vindt u informatie van de voorgaande jaren en alle materialen.

 • Symposium 2018
  Pakkende wiskunde in de klas
 • Symposium 2017
  Wiskundige denkactiviteiten. Leerlingen uitdagen en activeren.
 • Symposium 2016
  Inspireer en daag uit! Aan de slag met technologie in het wiskunde onderwijs
 • Symposium 2015
  Onderzoekend leren, laat leerlingen denken en onderzoeken
 • Symposium 2014
  Wiskunde en natuurwetenschappen ondersteunen met ICT
 • Symposium 2013
  Nieuwe mogelijkheden voor Wiskunde en Wetenschappen